Koldhævet boller

 In Ikke kategoriseret

Kender I den følelse af at man vågner en morgen – især i weekenden og virkelig har lyst til nybagt brød? Men man orker ikke at skulle til at lave en bolledej, som derefter skal til at hæve og til sidst i ovnen – for så er man pludselig ikke så sulten mere..
Det har jeg fundet løsningen på nu! Jeg fik tilsendt denne opskrift i sidste uge af min veninde – mums siger jeg bare!
Disse koldhævede boller laver du aftenen før og lader derefter dejen stå natten over.
Wupti – lørdag morgen er der nybagte boller efter 15 min. Det er nok den nemmeste bolledej jeg hidtil har forsøgt mig på, og så smager de bare rigtig lækkert, så jeg laver altid dobbelt portion 😉

Indgredienser (ca 12 stk.):

  • 5 dl. Koldt vand
  • 20 g. Gær
  • 3-4 dl. Hvedemel
  • 5 dl. Grahamsmel
  • 1dl. Ruggryn (jeg bruger altid havregryn, men korn, frø og nødder kan også anvendes)
  • 1 tsk. Salt

Fremgangsmåde:

Om aftenen starter du med at komme vandet i en stor skål, hvorefter gæren røres ud heri. Tilsæt grahamsmelet og ruggrynene og rør rundt med en grydeske. Tilsæt derefter hvedemel og salt. Dejen må endelig ikke være for flydende, for så ender det med at blive fladbrød (det blev mine første gang), men dejen skal stadig være til at røre i. Stil derefter skålen med dejen i køleskabet, dækket til med vitawrap og en rent viskestykke.

Morgenen efter tænder du derefter ovnen på varmluft og skruer op på max grader. Brug 2 spiseskeer til at sætte dejen på en bageplade (da dejen er alt for smattet til at kunne bruge hænderne) og pensl bollerne med vand. Når ovnen er blevet varmet op, skruer du ned på 225 grader og bager bollerne i 15 minutter.

Velbekomme! 🙂

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0

Skriv her og tryk enter for at søge

Der er ingen produkter