Aspargestærte med rygeost!

 In Ikke kategoriseret

Hvad skal vi lave i påsken… vi kunne lave lækker påskemad!

Dej:

  • 125 g. rugmel

  • 75 g. hvedemel

  • 1/2 tsk. fint salt

  • 100 g. koldt smør

  • 4-5 spsk. koldt vand

Fyld:

  • 400 g. grønne asparges

  • 3 stk. æg

  • 1 dl. fløde

  • 175 g. rygeost (10 %)

  • 1 tsk. dijonsennep

  • 3/4 tsk. salt

  • Friskkværnet peber

  • 1 spsk. olivenolie

Sådan gør du

  1. Bland rugmel, hvedemel og salt i en skål. Smuldr smørret i melet og saml dejen med 1 spsk. vand af gangen. Lad dejen hvile på køl i 15 min.
  2. Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft. Rul dejen ud og læg den i et smurt tærtefad. Prik den med en gaffel. For bag dejen i 15 min.
  3. Lav imens fyldet. Knæk de nederste 2-3 cm af aspargesene og del dem på midten, så de passer i tærtefadet.
  4. Pisk æg, fløde, rygeost, sennep, salt og peber sammen i en skål. Der må gerne være små klumper rygeost i blandingen.
  5. Hæld æggemassen over den for bagte tærtebund og fordel aspargesene i fadet.
  6. Dryp med olivenolie og bag tærten i ca.30 min til den er gylden og æggemassen fast.

Velbekomme 🙂

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0

Skriv her og tryk enter for at søge

Der er ingen produkter